admin
Site Admin
Posts: 70
Joined: Mon May 09, 2011 5:09 pm

Re: Admin: Unable to Access this Site

Tue Jul 14, 2015 9:05 am

Hi Everyone,

Yes, we can tell when the site is slow, and we've determined what the problem is.

Without getting too technical, we are on a 'shared server' so resources are shared with other sites, and it appears the host doesn't actually have as much memory available for our site as they claimed they did. This causes a huge bottleneck during busy times on the site, and causes the site to 'go down'.

The only solution is to move the site to a different hosting company, so we are currently setting up the new server with a different company, and are working to get it ready as soon as we can.

In the meantime, the slow-downs etc are just something we have to deal with....
Sorry!

Mike

rkarl89203
Posts: 405
Joined: Sat Mar 15, 2014 6:04 pm

Re: Admin: Unable to Access this Site

Sat Jul 18, 2015 7:16 pm

Haven't been able to get in since Thursday. What is going on?

sandange
Posts: 907
Joined: Thu Jul 05, 2012 2:21 am
Location: Quebec, Canada
Contact: Website

Re: Admin: Unable to Access this Site

Sun Jul 19, 2015 8:42 am

:(
Only been able to log into the site 3-4 times in the last couple of weeks
A little frustrating.
Tesla Model 3 SR+, 2019
Previous EVs
Puey Bluey 2014 Miev
200,000 km , 124.000 miles.
Blackie - 2012 ES Miev 2 years - 67,000 km / (41,630 miles)
http://thecordstead.blogspot.ca/

tigger19687
Posts: 552
Joined: Tue Feb 10, 2015 1:19 pm
Location: Bedford/Concord MA

Re: Admin: Unable to Access this Site

Sun Jul 19, 2015 5:45 pm

Are we up now on a new server ?

Could there be a mass emailing when things get moved or are down ?

Anyone got a web site they can post here (and we can save the addy) to give us info on what is happening ?

I so missed it here, and have forgotten what I wanted to post on last week ;)
[size=85]- Linda
-2017 Chevy Bolt Premier Bright Blue
- 2014 Toyota Prius C, for the Son

PV1
Site Moderator
Posts: 2992
Joined: Fri Apr 27, 2012 4:22 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact: Website

Re: Admin: Unable to Access this Site

Mon Jul 20, 2015 10:11 am

Hopefully I don't jinx it, but the site seems to have been pretty responsive over the last couple of hours and has been there each time I've tried to access it.

I'm not sure about the server status, as the IP address appears to be the same as it was before. Doing a reverse lookup, myimiev.com seems to be the only site hosted on the current server, even though myelectriccarforums.com returns the same address as myimiev.com when pinging the site.

Electricvehiclewiki.com and mynissanleaf.com are both hosted on a single, separate server.

Given that we were down nearly all weekend, it makes sense to me that the migration was done during this timeframe (coming from my own IT experience).
:idea: :idea: :idea: :!: :!:

Dropbox maintenance in progress. If any of my links aren't working after November 17, please PM me and let me know which one isn't working.

Thanks.

PV1
Site Moderator
Posts: 2992
Joined: Fri Apr 27, 2012 4:22 pm
Location: Pittsburgh, PA
Contact: Website

Re: Admin: Unable to Access this Site

Wed Jul 22, 2015 9:39 am

OK. So, today I've been getting a SQL error. We're getting there!
:idea: :idea: :idea: :!: :!:

Dropbox maintenance in progress. If any of my links aren't working after November 17, please PM me and let me know which one isn't working.

Thanks.

admin
Site Admin
Posts: 70
Joined: Mon May 09, 2011 5:09 pm

Re: Admin: Unable to Access this Site

Thu Jul 23, 2015 9:19 am

Wow, I'm sorry I left this thread alone for so long - I lost track of it...

We have the new server set up and we are in the process of moving the larger sites. That will help this site speed up on the current server as less sites are on it, and then when we move it to the new server it will be even better.

Thanks for your patience, I know it's been painful!

admin
Site Admin
Posts: 70
Joined: Mon May 09, 2011 5:09 pm

Re: Admin: Unable to Access this Site

Thu Jul 23, 2015 9:21 am

PV1 wrote:I'm not sure about the server status, as the IP address appears to be the same as it was before. Doing a reverse lookup, myimiev.com seems to be the only site hosted on the current server, even though myelectriccarforums.com returns the same address as myimiev.com when pinging the site.

Electricvehiclewiki.com and mynissanleaf.com are both hosted on a single, separate server.

Good sleuthing, you're correct. Although as of yesterday, myelectriccarforums.com is hosted on the new server, and that's where mynissanleaf.com is moving later today.

PV1 wrote:Given that we were down nearly all weekend, it makes sense to me that the migration was done during this timeframe (coming from my own IT experience).

Nope, sorry, this site isn't on the new server yet. This site being down most of the weekend is just because the current host/server sucks.

tigger19687
Posts: 552
Joined: Tue Feb 10, 2015 1:19 pm
Location: Bedford/Concord MA

Re: Admin: Unable to Access this Site

Thu Jul 23, 2015 9:26 am

Who is the current server, out of curiosity ?
[size=85]- Linda
-2017 Chevy Bolt Premier Bright Blue
- 2014 Toyota Prius C, for the Son

tigger19687
Posts: 552
Joined: Tue Feb 10, 2015 1:19 pm
Location: Bedford/Concord MA

Re: Admin: Unable to Access this Site

Sat Aug 08, 2015 4:32 pm

Are we all moved now ?
I have had on and off luck getting on this week.
[size=85]- Linda
-2017 Chevy Bolt Premier Bright Blue
- 2014 Toyota Prius C, for the Son

Return to “Off Topic”